Boligsalg

Når du forbereder deg på boligsalg.

For å unngå unødige overraskelser i etterkant av salget, er det viktig at du lar en bygningskyndig takstmann sjekke tilstanden på boligen din.Det kan være feil og mangler du som ”ikke fagmann” har oversett, og derfor ikke fører opp i egenerklæringen du leverer i forbindelse med salgsoppgaven. Denne uvitenheten kan koste deg dyrt, og bety en lang og ubehagelig prosess.

Boligsalgsrapport kan du bestille via megler eller direkte av oss.

Er boligen din gammel, og trenger omfattende oppussing så ikke bruk tid og penger på gjøre den er ”representativ” – men selg den som et oppussingsobjekt – det kan ofte lønn seg. Mange tenner på denne muligheten, og stor interessegruppe øker sjansen for å oppnå priser langt over takst.

”Skjønnhetsfeil” og uferdige arbeider kan virke avskrekkende på kunden. Ta en runde i huset og sett opp en liste over ting du enkelt kan gjøre selv, og planlegg tiden frem til visning. Slitt maling på yttervegger, vinduer, vindskier og ytterdører gir et dårlig førsteinntrykk, så få noen til å gjøre denne jobben for deg dersom du ikke har anledning selv. Utbedringer som ikke koster all verden, kan gjøre den store forskjellen.

Kjøkkenet

er ofte familiens samlingspunkt, og blir ”tungt vektlagt”.
”Fargerike” kjøkken kan med fordel males lyse, og er benkplaten slitt, spander en ny!

Stuen, oppholdsrommet

bør ikke presenteres ”overmøblert”. Har du mange pyntegjenstander og hele slektstreet dekorerer veggene, pakk det ned! Lyse, luftige rom appellerer til kundene, og ser flatene ”slitne” ut, kan det være smart med en ”oppfriskning”.

Soverommene

bør være lyse, lette, og ryddige.Lite garderobeplass er et minus, så dersom det er plassmessig mulig, sett inn et nytt! Det er mange rimelige løsninger på markedet.

Badet

er kanskje nest etter kjøkkenet, det rommet folk er mest opptatt av. Det behøver ikke vært topp moderne, men ”skinnende” rent og innbydende. Vond lukt selger dårlig, så sørg for å rense sluk og avløp. Erstatt eventuelle sprukne fliser, og er servanten stygg og sprukken, vurdere å skifte den. Dersom du vet om feil og mangler ved badet, må du ikke tilbeholde informasjon, eller forsøke å skjule disse!

Innvendige flater, generelt

Spander et malingstrøk der flatene har gulnet, er slitte eller ”for” fargerike.K ast ut gamle vegg-til-vegg- tepper, for disse er det ingen som vil overta. Legger du nytt gulv, ikke velg det rimeligste alternativet.
Det kan gi et ”simpelt” inntrykk, og være bortkastet bruk av tid og penger.

Kjeller og loft

er ofte fylt opp med ting vi ”kanskje kan få bruk for”. Nå er en god anledning til å kvitte seg med skrotet.

Sørg for god adkomst både til loft, kjeller og/eller krypkjeller, slik at takstmannen kan inspisere rommene. Manglende mulighet til inspeksjon vil stå i boligsalgsrapporten som fremlegges ved salget, og mange kunder vil se på dette som en usikkerhet.

Utearealer

De fleste velger å selge boligen sin på våren eller sommeren – da er kjøpelysten størst blant ”boligjegerne”! Nyslått plen, pene bed, og sommerblomster i krukker og kasser gir boligen din en innbydende ramme, og lokker til seg enda flere potensielle kjøpere. Gi verandaen et strøk beis dersom det trengs, og bytt gjerne ut gamle, slitte hagemøbler. De nye kan du jo uansett ta med deg.